1. Több trend oda vezetett, hogy a vállalatok összetettebb, szélesebb, hosszabb és törékenyebb ellátási láncok felé mozdultak el.

 

  1. Az időjárás a leggyakoribb zavart okozó tényezők közé tartozik, de már az információs és telekommunikációs rendszerek is gyakori okai lettek az ellátási lánc zavarainak.

 

  1. A globális gazdaság növekvő mértékű összekapcsolódása növeli a fertőzéseknek való kitettséget.

 

  1. A globalizáció korszakában annak kicsi ugyan a valószínűsége, hogy egy bizonyos zavar fellépjen egy bizonyos napon egy bizonyos gyárban, azonban az már nem elhanyagolható valószínűségű, hogy valamikor az év során valami zavar fog fellépni az ellátási lánc valamelyik eleménél.

 

  1. A nagy hatású, ám kis valószínűség események a legveszélyesebbek, mert a kockázatkezelők nem számítanak rájuk, és nem indokolnak megelőző lépéseket.

 

  1. Egy vállalat csökkentheti a zavarok bekövetkezésének valószínűségét, illetve mérsékelheti azok hatását, amihez kulcsfontosságú a gyors észlelés.

 

  1. A modern multinacionális vállalatok értékének nagy része a márkához kötődik, amit etikus munkakörülmények biztosításával lehet védeni.

 

  1. Hosszabb távon értékesebbek azok a vállalatok, amelyek szélesebb látókörrel működnek és nem csak a pénzügyi eredményre fókuszálnak.

 

  1. Míg az egyes vállalatok ki vannak téve az ellátási láncok kockázatainak, az iparágak már jelentős ellenállóképességről tanúskodnak, és nehéz rendszerszintű kockázatot azonosítani.

 

  1. A rugalmasság segíti a vállalatok helytállását a piaci versenyben, mert gyorsan és hatékonyan képesek reagálni a váratlan eseményekre.