1. Ahhoz, hogy változtatni tudjunk a körülményeinken fel kell ismerni, azokat a dolgokat, amelyek megkötik a kezeinket, bilincsekként szolgálnak.

2. A hosszú távú céljainkat az szolgálja a legjobban, ha nem kötjük le magunkat bilincsekkel.

3. A nagyobb döntéseinket megelőzően kísérletezzünk kicsiben, csináljunk „próbavásárlásokat”, ne kerüljünk olyan helyzetekbe, ahonnan már nem vagy lehetetlen visszafordulni.

4. A sikertelenségeink, bukásaink nem kell hogy végzetesek legyenek, a kudarcok kiértékeléséből profitálhatunk a későbbi próbálkozásainkkal.

5. A sikereinknek lehetnek olyan nem várt következményei, melyet nem tudunk megfelelően kezelni. Egy hatalmas siker új élethelyzeteket hozhat, amelyeket előre nem láthattunk.

6. Berögződéseink, elképzeléseink ugyanolyan bilincsekké válhatnak mint a tanulmányaink vagy a szociális hátterünk. Ahhoz, hogy hosszú távon sikeresek legyünk elképzelhető, hogy alapjaiban kell megváltoztatnunk gondolkodásunkat, mely fokozott figyelmet igényel a döntéshozatalnál.

7. Az ember alapvetően a hasonlókhoz vonzódik környezetében, ugyanakkor ez könnyen tévútra viheti a döntéshozatalban. Érdemes magunkat olyan emberekkel körülvenni, akik képesek megkérdőjelezni a döntéseink jogosságát és ennek hangot is tudnak adni, hogy rávilágítsanak más aspektusokra.

8. A rokonok, barátok alkalmazása során számolnunk kell azzal, hogy a szociális kapcsolatainkban szerzett tapasztalatok nem alkalmazhatóak a munkahelyi viszonyokra. Könnyen előfordulhat, hogy egy barát/rokon nem azt fogja nyújtani a munkahelyen, amelyet egyébként elvárnánk.

9. Ha ismerőseinket alkalmazzunk fel kell állítani falakat a kapcsolatban, külön kell választani a magán- és professzionális életünket, a kommunikációt és az esetleges konfrontációt pedig nyílttá kell tenni

10. Nem szabad, hogy elvakítson az egyenlőség eszméje, amikor egy vállalkozást alapítunk. Nem mindenki tesz bele annyi energiát, tudást, amely indokolná az ilyen arányú osztozkodást, ugyanakkor nem is szolgálja a vállalkozás érdekét, ha nincs senki, aki a kritikus döntéshozatalt egyedül fel tudja vállalni.