A Szöuli könyvvásár a pekingi után Ázsia második legnagyobb könyves eseménye. 2019-ben június 19. és 23. között 25. alkalommal került megrendezésre, az esemény idei vendégországa pedig Magyarország volt.

 

Hazánk az eseményen külön standdal képviseltette magát, melyet a Külügyminisztérium támogatásával a Publishing Hungary szervezett, a megjelenés témája pedig a magyar innováció volt. A nemzetközi eseménynek a COEX expo helyszín adott teret, amely Szöul híres Gangnam kerületében található. A vásár nemzetközi csarnokába 32 országból összesen 91 külföldi kiállító érkezett, köztük a Pallas Athéné Könyvkiadó.

A helyszín érdekessége, hogy az épületkomplexum a város egy hatalmas közkönyvtárának is helyet ad, emellett pedig itt található Ázsia legnagyobb földalatti áruháza is.

Szöul egyik legnagyobb közkönyvtára a könyvvásárnak is helyet adó COEX központban

A vásáron a kötetek mellett nagy figyelmet kapott a digitalizáció könyvolvasáshoz és íráshoz kapcsolódó felhasználási lehetősége, például a mesekönyvből felolvasó minirobot vagy a „beszélő toll” találmánya, ami tanulást segítő funkciót lát el. Az alkalom egyben kiváló lehetőséget nyitott Szöul és a koreai népesség keleti és nyugati gondolkodásmódot attitűdjének megfigyelésére, valamint az ennek szellemiségében alkotók megismerésére.