A Frankfurti Könyvvásár idén 71. alkalommal, 2019. október 16. és 20. között került megrendezésre Frankfurt belvárosában. A vásár hagyományai közel 500 éves múltra tekintenek vissza, mellyel globális tekintetben is a könyvkereskedelem és könyvkultúra kiemelkedő eseményét képezi. Európa legnagyobb könyves eseményén társkiállítóként a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) immár második alkalommal vett részt.

A Frankfurti Könyvvásár minden év októberében kerül megrendezésre és mind a kiállítók, mind a látogatók száma szempontjából Európa legnagyobb könyvszakmai rendezvényeként jegyzik. A 2018. évi vásáron összesen 285 024 látogatót regisztráltak 164 országból, mely a 2019-es tapasztalatok alapján sem csökkent, az expó 6 csarnokból álló komplexuma a vásár 5 napjára ez alkalommal is rendkívül izgalmas pezsgéssel telt meg. A könyvvásár jelentőségét szemlélteti emellett, hogy 2018-ban a csarnokokban összesen 7503 kiállító várta a látogatókat 109 országból, a regisztrált újságírók és bloggerek száma pedig elérte a 10 000 főt.

A legnevesebb egyetemi kiadók 2019-ben a PABooks-ot már ismerős kiállítóként fogadták, a magyarul megjelent köteteiket pedig büszkeséggel hirdették látogatóik felé. A Princeton Egyetem frankfurti standján a PABooks által idén augusztusban megjelentetett, A gyengék birodalma (Empires of the Weak) című könyv magyar változatát is viszontláthattuk.

A világ legnevesebb egyetemi kiadói idén is széles skáláját kínálták a menedzsment a geopolitikai, valamint a gazdasági köteteknek. A publikált művek aspektusában a klímavédelem, a környezeti tényezők, az innovációra való inspirálás és az emberek, valamint a kultúrák közötti együttműködés és az összekapcsolódás domináltak, emellett pedig számos új és érdekes hívószóval is találkozhattunk.

Mit jelent a Yale University Press vagy a World Scientific kiadói által is bevezetett dragonomics, milyen társadalmi előnyöket hordoz a Chicago University Press egyik szerzője szerint a lassabb, úgynevezett növekedés utáni gazdasági rendszer vagy mi vár a jövő vezetőire a mesterséges intelligencia és a digitális transzformációk korában? Aki figyelemmel kíséri a PABooks köteteinek üzeneteit, hamarosan biztosan megtudhatja.