1.A gazdasági fejlődés és a szegénység csökkentésének lehetősége még sose volt ilyen közel sok ország számára, mint most.

2. A politika megnehezítheti, ellehetetlenítheti a reformokat, legyenek azok bármilyen előnyösek.

3. A szavazók érzelmei felülírhatják a döntéshozók érveit – lásd pl. Brexit, a populizmus újbóli felemelkedése és a globalizációellenesség erőre kapása.

4. Bár többet tudunk arról, hogy mi működik és mi nem, mégis rengeteg dolgot nem tudunk még. A bizonytalanság, kockázat természetes dolog, próbálkozni és tévedni, józan ésszel végiggondolni a kérdéseket hasznos. Nincsenek sablonszerű helyzetek.

5. A kormányzat és az emberek közti kapcsolat átalakul – közelebb kerülnek egymáshoz, közvetlenebb lesz a kapcsolat. Ez lehetőséget ad a jobban célzott politikára és a politikus számonkérésére egyaránt.

6. A technológia és információ erős eszközök a rászorulók segítésében, ráadásul ezek egyre olcsóbbá is válnak.

7. Afrika végre felemelkedhet – ha az országok megfelelően bánnak vagyonukkal, és a termékek, szolgáltatások, tőke és emberek szabad áramlása biztosítva van a kontinensen belül, valamint a társadalomban szolidaritás uralkodik.

8. A segélyrendszereket jogosan lehet kritizálni, de alapvetően a segély működőképes. A jövőben az átalakításuk szükséges, hogy inkább tudást biztosítsanak.

9. A nők szerepe kiemelt a fejlődésben, ezért több szerepet és jogot kell biztosítani nekik.

10. A közgazdaságtan és gazdaságpolitika szépsége, hogy folyamatosan kihívásokat generál, új esélyeket ad és állandóan változik.