Ha a valódi énünket mutatjuk, azzal nemcsak hitelesebbé és megbízhatóbbá válunk, hanem másokat is ugyanerre inspirálunk. Az egyik legnagyobb lehetőség a kreativitásunk, intuíciónk, döntéshozatalunk, önbizalmunk, önbecsülésünk és vezetői képességünk fejlesztésére az, ha több időt szánunk igazi énünk megismerésére, megértésére és kifejezésére. Az önvizsgálat és az önismeret ezen gyakorlatai értékes eszközökként vethetők be annak érdekében, hogy hitelesebb csoportvezetőkké válhassunk. Az alábbiakban megismerhetünk hat olyan módszert, amellyel autentikusabb csoportvezetőkké válhatunk. Ezek a következők: növeljük az átláthatóságot, mutassuk meg a valódi énünket, gyakoroljuk az önvizsgálatot, érezzük magunkat jól a bőrünkben, adjuk őszintén önmagunkat, és higgyünk magunkban.

Növeljük az átláthatóságot

A valódi énünk kimutatása, mások bizalmának elnyerése és a hitelessé válás egyik legjobb módja, ha átláthatóbbakká válunk – azaz kimutatjuk mások előtt az érzelmeinket, valamint a tudomásukra hozzuk tetteink indítékait és okait. Nagyszerű módja ez annak, hogy megtanuljuk, miként tudjuk nagyobb összhangba hozni belső motivációinkat a kifelé mutatott viselkedésünkkel. Mondjuk el a döntéseink mögött húzódó indokokat, fejezzük ki őszintén a gondolatainkat bizonyos kérdésekről, magyarázzuk el érthetően, mi miatt változtatunk meg dolgokat, és osszuk meg a többiekkel az elgondolásainkat, a stratégiáinkat és az aggodalmainkat. Mi történik, ha nem ezt tesszük? Titkolózunk, a többiek csak találgatni fogják, vajon mit tervezünk, a problémáik elől kitérünk – ez mind-mind bukáshoz vezet. Ne késztessük arra az embereket, hogy a sorok között kelljen olvasniuk. Ha nem ismerik a valódi indokainkat, negatív érzésekkel fogják fogadni a szándékainkat.

Mutassuk meg a valódi énünket

A hitelesebbé válásunk egy másik nagyszerű módja az, ha azzal mutatjuk meg önmagunkat, hogy megosztjuk a hátterünket, egy értékes leckét, tippet vagy egy korábban tanult technikát, vagy épp egyik kedvenc történetünket. Tegyünk olyan dolgokat, amelyekkel le tudjuk venni a sapkát a fejünkről, és foglalkozzunk a többiekkel: igyunk velük egy kávét, grillezzünk a csapattal, mutassuk be nekik a családunkat, osszuk meg velük a hobbijainkat, vagy épp meséljünk arról, mit csináltunk a hétvégén. Ezek a tevékenységek segítenek abban, hogy felfedjük valódi énünk egy részét. Ezt nem tehetjük meg azzal, hogy utasításokat adunk, munkahelyi célokat tűzünk ki, teljesítményértékelést készítünk és megbeszéléseket tartunk. Az a képesség, amellyel személyes interakciókon keresztül meg tudjuk mutatni önmagunkat, közvetlenül kapcsolódik csoportunk eredményesebb irányításához. Ha csapatban dolgozunk, érdemes időt szánni arra, hogy közös programokon vegyünk részt, hiszen így ismerhetik meg egymást jobban a csapattagok. Ennek eredménye pedig nemcsak a jobb munkakapcsolatokban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy nő az egymás felé irányuló bizalom, megértés és empátia szintje.

Gyakoroljuk az önvizsgálatot

Egészséges szokás, ha időről-időre megvizsgáljuk a döntéseink, tetteink és viselkedésünk mögött húzódó gondolatokat és érzéseket, csakúgy, mint egy problémával, konfliktussal vagy nézeteltéréssel kapcsolatos személyes értékeinket és meggyőződésünket. Az önvizsgálat gyakorlása saját magunk megismerése és humán készségeink fejlesztése szempontjából is hasznos. Tegyünk fel magunknak olyan mélyreható kérdéseket, mint a „mi miatt mondtam ezt?”, „hogyan mondhattam volna ezt jobban?”, „miként tudnám csökkenteni az ezzel kapcsolatos stresszt magamban?” vagy „mit tanultam meg magamról?”. A legjobb, ha nem teszünk fel magunknak olyan „miért?” kérdéseket, mint a „miért mondtam ezt?” vagy „miért töltöttem ennyi időt azzal, hogy ezt elemezgessem?”, mivel ezek negatív és önbecsmérlő gondolatokat váltanak ki. Tetteink és reakcióink megértése, valamint a gondolataink, érzéseink, értékeink és viselkedéseink tudatos összekapcsolása a meditáció, a tudatosság (mindfulness), a pozitív pszichológia és egyéb praktikák segítségével elsajátítható.

Érezzük jól magunkat a bőrünkben

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor büszkén és örömmel vállaljuk azt, akik vagyunk. Lazítsunk egy kicsit a túlzott öntudatosság, a versenyszellem és az ego által magunkra pakolt terheken. Élvezzük, hogy nem vagyunk tökéletesek, és legyenek reális nézeteink és elvárásaink magunkkal szemben. Legyünk tisztában az erősségeinkkel, de a gyengeségeinkkel is, és értsük meg, hogy az erősségeink a gyengeségeink, ahogyan a gyengeségeink az erősségeink. Magabiztosságunk segíthet minket például abban, hogy döntést tudjunk hozni, de ettől válhatunk arrogánssá is. Makacsságunk miatt kevésbé lehetünk nyitottak, ezzel szemben a konokságunk fokozhatja a kitartásunkat. Nem kevés tapasztalat, őszinteség és önvizsgálat kell ahhoz, hogy megtaláljuk önmagunkat. Egyedi énnel rendelkezünk, és az egyediségünk tesz minket sikeressé. Csak annyi a dolgunk, hogy gyakoroljuk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Készségesen vállaljuk a hibáinkat, nézzünk szembe bátran a következményekkel, és amint lehet, tegyük meg a szükséges intézkedéseket a hibák korrigálása érdekében, továbbá azért, hogy tovább tudjunk lépni és tanuljunk az esetből. Ha felelősséget vállalunk a hibáinkért és megfelelően kijavítjuk őket, az annak a jele, hogy kezdünk érett vezetőkké válni.

Adjuk őszintén önmagunkat

Akkor tudjuk igazán megmutatni valódi énünket, amikor kikapcsolódunk, és kimutathatjuk jókedvünket, kreativitásunkat és szenvedélyességünket. Az emberek olyanokkal szeretnek együtt dolgozni, akik vidáman és lelkesen végzik a munkájukat. Igazi pozitív jellemre utal, ha a munkavégzés terhe alatt valaki képes arra, hogy könnyedén vegye a dolgokat, tud nevetni magán, optimista, amikor mások pesszimisták, őszinte együttérzést mutat, ha valakinek nehézségei adódnak, és nem fél kimutatni az érzéseit a munkában. Ha erre képesek vagyunk, hitelessé válunk a többiek szemében. Ez az őszinteség kölcsönös bizalmat és tiszteletet szül. Nyitott, őszinte, szűretlen jókedv, lelkesedés és a többiekkel való pozitív interakció – azok az őszinte pillanatok, amire bátorítani kell. Nézzük csak: vajon hány őszinte pillanatot tudunk összeszámolni egy heti munkánk során?

Higgyünk magunkban

Az önbizalom saját valódi énünkbe vetett hitünk. Azt jelenti, bízunk abban a személyben, akik vagyunk, és abban is, hogy képesek vagyunk megfelelő döntéseket hozni. Ha ismerjük önmagunkat és tudjuk, mit akarunk, akkor már csak az a kérdés, vajon elég erősen bízunk-e önmagunkban ahhoz, hogy a tettek mezejére lépjünk. Ha nehéz döntéssel találjuk szemben magunkat, milyen gyakran bízunk magunkban annak tekintetében, hogy helyesen járunk el? Ha megvan az önbizalmunk ahhoz, hogy bízzunk az ösztöneinkben és a döntéseinkben, ez javíthatja vezetői képességünket és biztosíthatja személyes fejlődésünket. Az emberek azokat követik, akik hisznek magukban és a munkájukban.

 

A szövegrészlet Zachary Wong: Nyolc nélkülözhetetlen humán készség a projektmenedzsmentben című könyvéből származik.

A könyv megvásárolható a webshopunkban valamint a Bölcs Várban található könyvesboltunkban!