1. „Az erényesség már önmagában is jutalom. Jó érzés helyesen cselekedni, mert meghálálja magát.” John Vanbrugh
  2. Nem mindenki Leonardo da Vinci, de a legtöbb ember örömét leli bizonyos szintű kreativitásban és lelkileg, sőt fizikailag is szenved, ha minden lehetőséget elvesznek tőle, hogy kreatív legyen.
  3. „A franciák már rájöttek, hogy a fekete bőrszín nem lehet ok arra, hogy valakit az út szélén hagyjanak, s ne bosszulják meg, ha ilyen alapon ér valakit sérelem. Egyszer felismerik majd, hogy a lábak száma, a szőr vagy farokcsont végződése nem számít elégséges indoknak ahhoz, hogy sorsára hagyjunk egy érző lényt.” Jeremy Bentham
  4. „Az erkölcsben nincsenek tények, csak erkölcsi értelmezések.” Friedrich Nietzsche
  5. „Az állam, amelynek vezetői a lehető legkisebb lelkesedéssel viseltetnek, valószínűleg a legkiegyensúlyozottabb és legjobb kormányzatot vezetik majd, míg a legmohóbbak a legrosszabbak lesznek.” Platón
  6. Pszichológusok szerint, gyakran abba a hibába esünk, hogy feltételezzük, hogy aki jól néz ki, az bizonyára erkölcsileg is feddhetetlen.
  7. Úgy tudjuk csökkenteni panaszkodásra való hajlamot, ha a múlt jelentését változtatjuk meg: éljük meg úgy, hogy a múltunkat mi választottuk, mert ezáltal igazolást fog nyerni.
  8. Ha belegondolunk, mindannyiónkban ott motoszkál egy kicsit, hogy azt mutassuk másoknak vagy magunknak, hogy tehetetlen dolgok vagyunk csupán. Ez a hatalmas és végeláthatatlan szabadság és felelősség által támasztott teher tesz bennünket idegessé és emiatt akarunk egyszerűen csak önmagunk lenni, ahelyett, hogy folyamatosan választanunk kellene.
  9. „Nem választani azt jelenti, hogy a választásunk, a nem választásra esett.” Jean-Paul Sartre
  10. „Egyetlen jó dolog van: a tudás, és egy rossz: a tudatlanság.” Diogenész Laertiosz