Könyvesboltunk a budai Óvárosháza csaknem 800 éves épületében a Várnegyed központjában, Buda egyik legrégebbi és legpatinásabb részén, a Szentháromság tér szomszédságában helyezkedik el. A megújított épületben ma elsősorban tudományos munka folyik, doktori iskola működik, de a nagyközönség számára nyitottak a földszinti közösségi terek, így a könyvesbolt, az érmekiállítás, a helytörténeti kiállítás, az étterem és a kávézó.

A Bölcs Vár, a tudás háza névre keresztelt épületében található könyvesboltunk 2018 szeptemberében nyitotta meg kapuit; széleskörű és változatos könyvkínálattal várjuk kedves vásárlóinkat. A budai Óvárosháza falai között, magával ragadó környezetben válogathatnak vendégeink a hazánkat, a magyar kultúrát, gasztronómiát, művészetet bemutató idegen nyelvű könyveink közül, mindemellett a PABOOKS saját kiadású könyvei, gazdasági, geopolitikai és önfejlesztő kiadványok is megtalálhatóak.

Érmebolt

A középkori épületben páratlan érmekínálattal találkozhatnak, a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott és a Magyar Pénzverő Zrt. által gyártott, nemzeti tradíciókon alapuló emlékpénzérméit ismerhetik meg közelebbről interaktív kijelző segítségével. Az arany, ezüst és színesfém érméket és a Pénzverő egyéb termékeit a helyszínen meg is vásárolhatják.

Ajándéktárgyak

Hagyományos és új értékeket magába olvasztó boltunkban egyedi készítésű, hazánkat népszerűsítő ajándéktárgyakat is értékesítünk. Kínálatunkban többek között szerepel:

  • Folqa termékek
  • Malinovka brand termékei
  • Nemes Anita grafikus által tervezett termékek
  • Németh Hajnal Auróra ékszerei
  • Printa Design termékei
  • Takács Ildikó Mesés Budapest termékei

Események

Az egykori budai Városháza épülete, a Bölcs Vár a képzés, az oktatás, a tudomány és az ismeretterjesztés új központjává vált Buda történelmi negyedében. Az értékteremtés jegyében aktuális, megújuló tudományos, ismeretterjesztő előadásoknak, workshopoknak és kulturális programoknak a helyszíne. A Pallas Athéné Könyvkiadó könyvbemutatóival kapcsolódik az épület programsorozatába, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Könyvbemutatóink regisztrációhoz kötött események, a Kiadó Facebook oldalán az események menüpontban található bővebb információ a rendezvényeinkről.