fbpx

Bullsh*t-mentes vezetés

1 999 Ft

Miért kell a világnak több hétköznapi vezető és miért pont te vagy az a vezető?

2019 májusában a Financial Times által a hónap üzleti könyvének választott kötet a vezetéssel kapcsolatos számos misztériummal leszámol, e friss kötet megállapításai pedig immár magyar nyelven is elérhetők a hazai olvasóközönség számára.

A szerző, Chris Hirst a marketingre és integrált vállalati kommunikációra specializálódó Havas creative global ügyvezető igazgatójának alapállítása szerint a vezetés nem egy különleges képességgel rendelkező emberek elit klubját jelenti. A döntések megvalósítási képességének fokozása és a csapatok irányítása ugyanis módszeres eszközök mentén bárki által elsajátíthatók. E tanult képességek pozitív hatásai pedig a mindennapi életben is tovagyűrűző hatással rendelkeznek.

A szerző a szolgáltatások világában szerzett, globális léptékű tapasztalatait szórakoztató őszinteséggel és rendkívül lényeglátó módon tárja a fejlődni vágyó olvasók elé. Üzleti hitvallása és menedzseri hozzáállása szerint elsősorban a cselekvésekre és a hatékonyság faktorára helyezi a hangsúlyt. Chris Hirst szerint a vezetés egyet jelent annak képességével, hogy azonosítsunk, definiáljunk, és egyszerűen elmagyarázzunk valamit, amit szeretnénk elérni. Hirst emellett az összetett vállalati kultúrákról szóló hiedelmek helyett egyszerűen a vezető által kialakítandó jó hangulatú, ugyanakkor őszinte és pozitív partneri kapcsolatokra épülő, emberi atmoszférát hangsúlyozza. A szolgáltatások világában ugyanis ennek láthatatlan jelenléte elemi szükséglet a hatékonysághoz.

A tanulható képességek sorából Chris Hirst eszközei többek között a decentralizált döntéshozás kialakításához és a bizonytalansággal való együttélés megvalósításához is hozzásegítik az olvasót.

 

A webinárium podcastja pedig meghallgatható a Spotifyon:

Tartalomjegyzék

 

Sir Clive Woodward előszava

Bevezetés

 

Te vezető vagy?

Hová vezeted őket?

Hogyan jussunk el oda: döntésképesség

Kultúra

Követők

Energia és reziliencia

Önmagad vezetése

Változások vezetése

 

Utószó

Javasolt olvasmányok

További információk

Tömeg 0.314 kg
Eredeti angol cím

No Bullsh*t Leadership:Why the World Needs More Everyday Leaders and Why That Leader Is You

Fordító

Szabó Tamara

ISBN

9786155884542

Megjelenés ideje 2019. 10. 30.
Méret

15,2 cm x 22,8 cm

Szerző

Chris Hirst

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top