Fehér ég alatt

A jövő természete

Original price was: 5 099 Ft.Current price is: 3 099 Ft.

Elizabeth Kolbert Pulitzer-díjas újságíró könyvében alaposan szemügyre veszi az általunk teremtett világot, olyan módszereket és szakembereket bemutatva, akik Földünk különböző pontjain újszerű, sokszor meghökkentő megoldásokat kínálnak az emberiség által előidézett környezeti problémák orvoslására. Megismerhetjük például a folyószabályozás okozta természeti károkkal küzdő mérnökök újításait, azokat a biológusokat, akik a világ legritkább halait igyekeznek megvédeni a kihalástól, olyan vegyészeket, akik a levegő széndioxid-tartalmát kőzetté alakítják, vagy azokat a fizikusokat, akik a légkör mesterséges hűtésének módszerein dolgoznak, amivel egyszer talán fehérre festik az égboltot is.

Kolbert szerint az emberi civilizáció nem más, mint tízezer éve tartó kísérlet a természeti erők uralására. Könyvében merőben új megvilágításba helyezi az emberi tevékenység mostani lépéseit: véleménye szerint ugyanazok a beavatkozások kínálhatják a – korántsem kockázatmentes – megoldásokat, amelyek egykor bolygónk élővilágát veszélybe sodorták.

A számos díjjal elismert kötet egyszerre inspiráló, elgondolkodtató és sötét humorral átszőtt látlelete azoknak a kihívásoknak, amelyekkel a közeljövőben mindannyiunknak szembe kell néznünk.

 

Tartalomjegyzék

A folyónál 11
A vadonban 73
Az égen 155
Köszönetnyilvánítás 216
Jegyzetek 220
Képjegyzék 237

További információk

Méretek 22,8 × 15,2 cm
Szerző

Elizabeth Kolbert

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Eredeti angol cím

Under a White Sky: The Nature of the Future

ISBN

978-963-573-186-2

Fordító

Tóth Katalin

Megjelenés ideje

2023-06-07

Oldalszám

240

Mások ezeket is vásárolták

Cím

Go to Top