Globalizáció és nemzetközi pénzügyek a 21. században könyvcsomag

Original price was: 7 996 Ft.Current price is: 6 999 Ft.

Hogyan tekintsünk a globális gazdaságra, ha a növekedés narratívája és mítosza leomlott? Hogyan viszonyulunk a prosperitás eredményeihez és negatív következményeihez és hogyan számolunk el mindezzel az utánunk következő generációk felé?

Jelen könyvcsomag a globalizációt elsősorban a pénzügyi szféra és az etikus gazdálkodás oldaláról vizsgálja, érvényesítve emellett számos fenntarthatósági, geográfiai és innovációs szempontot.

A formabontó innovációk és környezeti viszonyaink megváltozása ugyanis napjainkban egész iparágakat alakít át. E hatások pedig a teljes gazdaságot új alapokra parancsolják. A Mit hoz a jövő az üzleti életben? című kötettel megértést és egyúttal belépési pontokat is nyerhetünk annak irányába, hogy számunkra mit nyújt a formabontó innovációk korszaka – és akár előre is jelezhetjük ennek fordulópontjait.

De vajon képes lenne-e a pénzügyi rendszer önmagában helyreállítani a társadalmi igazságosságot a szociális és gazdasági szférában? A csomag Helyes pénzügy című kötete ennek megválaszolásához a pénzügyi rendszer egyik legfontosabb funkcióját, a közvetítést, mint a társadalmi kohézió egyik legfontosabb területét járja körül.

Mindeközben pedig cambridge-i kutatók azt állítják, a modern történelem legsúlyosabb pénzügyi válsága alig zavarta meg a globális pénzügyek földrajzát. A világ nyolc vezető pénzügyi központját a válságtól számított 10 évvel később továbbra is ugyanazok a térségek alkotják, csupán eltérő sorrendben.

A Globalizáció és nemzetközi pénzügyek a 21. században című könyvcsomagunk új szempontokat ad a jelenkor gyorsan változó folyamatainak értelmezéséhez, felhívja a figyelmet a világgazdaság megatrendjeinek fő irányaira és kitér azok földrajzi vetületére. E kötetekkel az olvasó észrevétlenül ugyan, de felfedező útra is indul a jólét kiterjesztésének új, alternatív módjai felé, mely új modellekben a gazdasági fejlődés már méltányosabb elvek mentén, egyre nagyobb tömegek számára hordoz előnyöket.

 

A könyvcsomag tartalma:

  • Helyes pénzügy
  • Nemzetközi pénzügyi központok a globális pénzügyi válság és  a Brexit után
  • A megérkezés gazdaságtana
  • Mit hoz a jövő az üzleti életben?

Tartalomjegyzék

További információk

Tömeg 1,952 kg
Méretek 22,8 × 15,2 cm

Mások ezeket is vásárolták

Cím

Go to Top