Moneta, az időutazó – Arany a láthatáron!

3 250 Ft

Vigyázat! Omlik a bánya! Rozi, Robi és Moneta, a robot váratlanul Körmöcbányán, a híres Aranyvárosban találják magukat. Veszélyes kalandra vállalkoznak: fel akarják kutatni a rég betemetett bányajáratot az erdőben, hogy újdonsült barátjuknak, Máténak segítsenek.

De vajon ki lehet a titokzatos lovag, Erazem, és miért ólálkodik a gyerekek és a pénzverde közelében? Talán ő lopta el az ötszáz aranyat, amelyet a király veretett? A gyerekek körül egyre sokasodnak a rejtélyek, miközben leereszkednek a régi járaton, hogy kiszabadítsák kutyáját, Knédlit, aki omlás közben odalent rekedt. Ráadásul felbukkan előttük Permandli, a bányaszellem…

Vegyél részt Te is az izgalmas időutazáson, és tarts a Molnár ikrekkel, akiket Moneta, az időutazó robot ezúttal a 14. századba, I. Károly korába repít! Most megtudhatod, hogyan verték a világhírű aranyforintot, milyen célt szolgált az adóslevél és kik voltak a pénzváltók – a történethez kapcsolódó játékos feladatok segítségével pedig nemcsak az aranyrudat nyerheted el, hanem próbára teheted frissen szerzett tudásodat is!

 

 

 

Tartalomjegyzék

1. A titokzatos aranyérme 5
2. Vigyázat, bányaomlás! 18
3. Erazem lovag 32
4. A bányaszellem 46
5. Galiba a pénzverdében 61
6. Itt a király! 74
7. Irány a vár! 92
8. A lovag meglakol 106
9. Permandli jutalma 118
10. Végre itthon! 130
Megoldások 144

További információk

Szerző

Kertész Edina

ISBN

9789635731350

Oldalszám

144

Illusztrátor

Bertóthy Ágnes

Borító

Keménytábla, cérnafűzött

Mások ezeket is vásárolták

Cím

Go to Top