A jövő nyomában

Original price was: 3 499 Ft.Current price is: 1 999 Ft.

A globális változások érkező hullámának megértése

 

A jövő nyomában a hosszú távú fejlődési hullámok Kondratyev-ciklusok szerint értelmezett elméletének felhasználásával magyarázza meg jelenünk társadalmi-gazdasági makrofolyamatait, és irányítja az olvasók figyelmét a jövőre. Markku Wilenius, a Turkui Egyetem jövőkutató professzora szerint jelenleg a hatodik hullám elején járunk, amely az intelligens és integrált technológiák korszaka lesz. E vívmányok segítségével, a radikálisan hatékonyabb nyersanyag- és energiafelhasználás, valamint a humán kapacitások bölcsebb felhasználása révén, a szerző állítása szerint helyreállítható az emberiség, a technológia és a természet közötti megbomlott egyensúly.A kibontakozó hatodik hullám azonban alapjaiban rengeti meg a jelenlegi értékeinket, intézményeinket és üzleti modelljeinket.

A jövő már látható körülöttünk – állítja a szerző, aki könyvében beazonosítja azokat a tényezőket, amelyek a kibontakozó hatodik hullámot, vagyis a közeljövőt meghatározzák. Egy rendszeralapú megközelítés alkalmazásával, és olyan kérdések megválaszolásával próbál közelebb kerülni a jövő megértéséhez, hogy: mi történik a geopolitikai színtéren? Merre tart a világgazdaság? Hogyan változik a természeti környezetünk? Hogyan újul meg a tanulás folyamata? Milyen kulturális erők formálják a társadalmakat? Milyen irányba fejlődik tovább az emberi tudat és elme a társadalmi változások tükrében?

A könyv interdiszciplináris alapokon, közérthető stílusban kínál térképet az üzleti és közszféra képviselői, az egyetemi hallgatók, valamint a jövő iránt elkötelezetten érdeklődő olvasók számára a hatodik hullámban történő eligazodáshoz.

Tartalomjegyzék

Előszó
A szerzőről
Köszönetnyilvánítás
Bevezetés

1. fejezet: Mi is történik valójában?
2. fejezet: A fájdalmas és borzongató bizonytalanság
3. fejezet: Fejlődési hullám
4. fejezet: A Föld pulzusa
5. fejezet: Az emberek kiáltása
6. fejezet: A gazdaság értelme
7. fejezet: Dicshimnusz a vállalkozásról
8. fejezet: A vezetés szabadsága
9. fejezet: Az oktatás és a kultúra hatalma
10. fejezet: A tudatosság forradalma
11. fejezet: Finnország esélye
12. fejezet: Mi a teendő?
Epilógus: Egy együttműködő társadalom felé

Bibliográfia
Név- és tárgymutató

 

További információk

Tömeg 0,437 kg
Eredeti angol cím

Patterns of the Future: Understanding the Next Wave of Global Change

Fordító

Hajdu András

ISBN

978-615-5884-55-9

Megjelenés ideje

2019-10-09

Oldalszám

260

Méret

15,2 cm x 22,8 cm

Szerző

Markku Wilenius

Mások ezeket is vásárolták

Cím

Go to Top