Növekedés másképp könyvcsomag

Original price was: 7 996 Ft.Current price is: 6 999 Ft.

Hogy történik valójában a növekedés? A címben felvetett kérdés megválaszolásához Michael H. Best, a University of Massachusetts emeritus professzora közérthető formában izgalmas olvasmányélményt ajánl mindazoknak, akik a világgazdaságról szóló diskurzusokat összefüggéseiben szeretnék látni, valamint azoknak, akik bekapcsolódni szándékoznak például az iparpolitika, a szabadkereskedelem vagy a munka jövőjéről szóló közösségi gondolkodásba.

Kína négy évtizede tartó felemelkedését páratlan figyelem övezi az akadémiai szféra részéről éppúgy, mint globális közvélemény oldaláról, olyannyira, hogy mára az amerikai választásokat is meghatározó és befolyásoló témává vált. E könyvcsomag Yukon Huang által írt kötete sajátos nézőpontból veszi sorra azokat a széles körben elfogadott, ám téves nézeteket, amelyek Kína külső megítélését leginkább meghatározzák; elsősorban a potenciális adósság- és ingatlanpiaci válság, a „Nyugattal” kialakított kereskedelmi és befektetési kapcsolatok, a korrupció és a politikai liberalizáció közötti összefüggések, valamint Peking egyre asszertívabb külpolitikája vonatkozásában.

A könyvcsomag egy további kötete a gazdasági fejlődés és a globális szegénység alakulásának legérdekesebb kérdéseit taglalja. A gazdasági fejlődés – és a szegénység ezzel együtt járó csökkentése – ugyanis sohasem volt még ennyi ország számára ilyen közelségben. Marcelo M. Giugale kérdések, illetve az azokra adott válaszok formájában, közérthető nyelven tárja fel, hogy miért olyan nehéz a kormányzatok és a gazdaságok optimális működéséhez szükséges szakpolitikai reformok megvalósítása, és hogy milyen kihívásokkal kell szembenézni a társadalmi befogadás, oktatás, egészségügy, infrastruktúra, technológia, vagy éppen a segélyezés területén.

Robert Skidelsky a 2009-ben megjelent könyvében kísérletet tesz a híres közgazdász, J.M. Keynes, a Mester szellemiségének és gondolatainak megidézésére, annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a kilábaláshoz abból a pénzügyi, gazdasági és politikai válságból, ahová egy három évtizednyi tévedéssorozat vezette a világot. A Mester gondolatai és a szerző gazdaságtörténeti tudása 2020-ban újra előtérbe kerültek, Skidelsky könyve pedig sokat segít abban a tanulási folyamatban, amelynek mentén a túlglobalizálódás, a fellazított pénzügyi szabályozók és a pénzügyi tudatosság alulbecslése helyett egy etikusabb gazdaság irányába indulhatunk.

A könyvcsomag tartalma:

  • Hogy történik valójában a növekedés?
  • A Kína-talány megfejtése
  • Gazdasági fejlődés
  • Keynes

Tartalomjegyzék

További információk

Tömeg 2,048 kg

Mások ezeket is vásárolták

Cím

Go to Top