Arannyal írt történelem

3 400 Ft

1944. A német megszállás idején a Magyar Nemzeti Bankra nagy feladat hárul. A nemzet vagyonát, többek között harminc tonna aranyat kell biztonságba helyezni, hogy megóvják a háború veszélyeitől. A bank munkatársai útnak indulnak a vagonokba pakolt arannyal együtt, hogy a kincseket az ausztriai Spital am Pyhrnbe szállítsák, és elrejtsék a település kolostorában. Az útra kelő munkatársakat és családjukat egy ötvenfős csendőrcsapat kíséri.

A bank vezetőségében tevékenykedő Dörnyei Gáspár a háború kellős közepén erkölcsi kötelességének érzi, hogy védelmezze a haza kincsét. Feleségével, Ilikével, és két lányával, Angélával és Eleonórával együtt tagja lesz az aranymentő csapatnak, miközben tisztában van azzal, hogy küldetésük során senki sincs biztonságban. A cél nem más, mint a háború utolsó időszakában, dacolva a mostoha körülményekkel, a frontvonalakon átvinni és egyben tartani az ország vagyonát.

De vajon hogyan lehet átvészelni a mínusz huszonöt fokos telet vagonokban? Milyen veszélyek leselkednek a bankárokra? Képesek megmenteni a kincseket és határokon átívelően működtetni a Magyar Nemzet Bankot? Mennyi az esélyük a túlélésre és a visszatérésre?

 

Tartalomjegyzék

További információk

Tömeg 0,535 kg
Méretek 22 × 14,8 cm
Szerző

Pintér Mihály

ISBN

9789635731350

Oldalszám

242

Borító

Keménytábla, cérnafűzött

Mások ezeket is vásárolták

Cím

Go to Top