A világ elképesztő sebességgel változik, és a vezetésnek minden szinten lépést kell tartania ezzel az irammal. A szervezetek folyamatosan alkalmazkodnak a technikai újításokhoz, a dolgozók és az ügyfelek folyamatosan alakuló igényeihez, valamint a globális piaci helyzethez. A szervezetek szükségszerűen határozottabbá és simulékonyabbá váltak. A strukturális változás a belső munkakapcsolatokra is rányomta bélyegét. A vezetésnek és csapatoknak tehát ebben a tornádóhoz hasonlatos, folyamatos változáshullámban kell helytállniuk. Sokkal több lehetőség és nehézség jelenik meg, mint ezelőtt valaha, a generációs és kulturális különbségek pedig szintén egyre inkább kiéleződnek. Kihívást jelent megfelelni a szervezet értékeinek, igazodni az átfogó stratégiai célkitűzésekhez, elérni a speciális csapatcélokat és megvalósítani az egyéni vágyakat. Ez az a pont, ahol az ösztönző vezetés színre lép.

De mit takar pontosan is az ösztönző vezetés, magatartás? Az ösztönző magatartás a vezetés és csapatmunka sajátos fúziójaként jön létre, egy dinamikus, optimista és közösségi erőt kovácsolva, amely a benne résztvevőket egyéni és közös sikerekhez segíti.

A világjárvány következményeként hónapok óta a szervezetek és vállalatok korábban soha nem látott nehézségekkel szembesülnek világszerte. Komplett ágazatok mindennapi tevékenysége került át egyik napról a másikra az online térbe, az infokommunikációs szektortól kezdve egészen a közoktatásig. Az élő, személyes kapcsolatok háttérbe szorulása vagy éppen teljes hiánya mindenkit új kihívások elé állít; megnehezítheti a csapatmunkát, alááshatja a hatékonyságot is. Az ösztönző magatartás, illetve annak kulcselemei, mint például a hitelesség, bizalom, tiszta, nyílt kommunikáció, empátia, pozitív gondolkodás stb. felértékelődnek ebben a helyzetben.

Az ösztönző magatartás hatalma című könyv megmutatja, hogyan lehetsz sikeres, ha különféle gondolkodásmódokat és kompetenciákat tudsz elsajátítani az egyéni és a csapatcélok, valamint a szervezeti hatékonyság területén. Hogyan lehet szélesebb a látóköröd? Hogyan növeld a teljesítményed? Hogyan lehet hatékonyabb a csapatmunka? Hogyan vezethetnek hatékonyan maguk a csapattagok fennhatóság nélkül, hogyan dönthetnek csapatszinten, maximálisan elköteleződve a szervezet felé, egymást motiválva és jobb eredményeket elérve?

A kötet gyakorlati, kutatásokkal alátámasztott útmutatást nyújt a tizenkét kulcskompetencia elsajátításához. E képességek megtanulásával és használatával könnyedén tehetünk szert egyéni és csapatsikerekre még a jelenlegi rendkívüli körülmények között is, amelyek egy része talán tartósan meghatározza majd mindennapjainkat a világjárvány elvonulása után is.