Ami Londonban történik biztos nem marad Londonban. Globális szintű, alfa városként eseményeinek hatása világszerte interakciókat vált ki. A Londoni Könyvvásár három napjára pedig ez hatványozottan igaz. Több mint 1000 kiállítójával 60-nál is több országot reprezentál, a látogatók pedig a világ minden tájáról, 135 országból érkeznek, számuk pedig a 25 000 főt is meghaladja. A könyvvásár miniállamként működő jogi központjában (rights centre) összesen 629 (!) asztal várta a tárgyaló feleket.

Az eseménysorozat három napján az intézmények, nemzetek és kreatív gondolatok sokasága oly mértékű sűrűséget ér el, hogy a könyvszakmai kapcsolatok szövevénye szinte magától épül egyre kiterjedtebb és kiterjedtebb hálózattá. Mindez az online világban is figyelemre méltó lenyomatot képez és hatalmas kapcsolódási felületet generál. Közösségi média felülete 52000 követőt regisztrál a Twitteren, több mint 18500 lájkot kapott már a facebookon, YouTube csatornájára pedig 900-nál is több feliratkozó kíváncsi. A Londoni Könyvvásár idén 48. alkalommal március 12. és 14. között kerül megrendezésre, a PABooks pedig idén is közvetlenül, a szellemi pezsgés középpontjából, London Kensington (Olympia) negyedéből közvetlenül mazsolázza munícióit a következő szezonra.

Minden jel arra mutat, hogy 2019 emlékezetes év lesz mind a könyvszakma, mind pedig a PABooks életében. Olyan szerzők publikálnak ez évben, mint például a közgazdasági Nobel-díjas Robert J. Shiller, aki az eszközárak változásáról, valamint a tőzsde irracionális működéséről szóló kutatásai mentén 2000-ben megjelent könyvében már előre jelezte a válságot megelőző ingatlanpiacibuborék kialakulását. A legújabb megjelenések témáinak sorában pedig érdekesség, hogy a jövő megismerési vágyának helyét egyre inkább a jövő minél pontosabb alakítása és formálása veszi át, valamint a korábbiakban helytelenül működő folyamatok és kedvezőtlen események javítása dominál. Ideértve a DNS szerkesztés és a mesterséges intelligencia alkalmazásának megannyi területét, a gazdasági, társadalmi és környezeti folyamatok egyensúlyi irányokba való elmozdításának eszközeit, azok vezetési és szervezési módszereit, és nem utolsó sorban kiemelve a kapcsolódó etikai kérdések nemzetközi szabványait szorgalmazó kötetek boomját.

A várható hazai kiadások által ezért a PABooks is mérföldkövekhez érkezik 2019-ben. Az első születésnapján és a huszadik kötet megjelenésén is túl, immár magabiztosan vághat bele e fajsúlyosabb témák közvetítésébe, hiteles alapot teremtve a könyvbemutatók alkalmával megrendezett olvasói találkozók párbeszédjeihez és a közgondolkodást tudományos igényességgel formáló, szélesebb körű gondolkodáshoz. 2019-es kötetei és nemzetközi fórumokon való megjelenései hol stabilitást jelentő alapként, hol pedig ugródeszkaként szolgálnak majd küldetése megvalósításához.

„Hidakat építünk.”

PABooks