1. A legutolsó World Economic Forum felmérése szerint a világon ma vezetői krízis van.

 

  1. Az igazi vezető sokkal többet tud kihozni másból, mint azt az a személy gondolná, azaz sarkallja a jó teljesítményre. Egy rossz vezető hosszútávú károkat tud okozni valakinek a teljesítményében, önbizalmában, amit nehéz helyrehozni.

 

  1. Egy – több mint 2,5 millió ember részvételével készült – LPI nevű felmérés eredményeként bizonyíthatóan megállapítható, hogy mindenki képes megtanulni a vezetői képességet.

 

  1. A legjobb vezetők a legjobb tanulók.

 

  1. A motivációnak valódinak kell lennie és nem egy eszköznek. A top-teljesítményű vezetők sosem a pénzgyarapodásra fókuszáltak, hanem azért akartak vezetni, mert mélyen törődnek a küldetéssel és az emberekkel.

 

  1. A fejlődés kulcsa, hogy tanulj a tapasztalatokból és ismételd meg a folyamatot. Próbálj, hibázz, tanulj és ismételd meg!

 

  1. Csak a vezetői szerepben lenni nem hatékony, nem elegendő. Ki kell tűznöd célokat, gyakorlati tapasztalati képzéseken kell részt venni, visszajelzéseket kell kérni és képezni kell magad.

 

  1. Mantra: nem érdekes milyen jó vagyok, jobb is tudok lenni.

 

  1. Az a környezet kritikus (pozitív), ahol bizalom és tisztelet van, ahol lehetőség van a tanulásra, támogatás van a kockázatvállalásra és a vezetői tapasztalatokból való tanulásra.

 

  1. El kell kötelezned magad a szokás mellett, hogy minden nap tanulj valami újat és értékeld, amit tanultál.